A gyorsan elkészíthető ételek valódi megmentői lehetnek a zsúfolt hétköznapoknak. Ezzel a finom, csirkés étellel és a körettel alig 20 perc alatt végzel, így aztán marad idő másra is, nem csak a konyhai robotra. Nagyon jól variálható alaprecept, adhatsz hozzá különböző fűszereket, vagy ananászt és ananászlevet, vagy egy kifacsart narancs levét és ketchupot. A köretet is cserélheted párolt zöldségekre, vagy bulgurra, kuszkuszra, így minden esetben új étel kerül az asztalra.
Kezd a főzést a körettel, így mire elkészülsz a csirkével, az is készen lesz.
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemellfilé
- só
- bors
- fokhagymagranulátum
- 2-3ek étkezési keményítő
- 2ek olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- őrölt gyömbér
- 3-4ek méz
- fél citrom leve
- 4ek vaj
- 2ek szójaszósz
Kókuszos rizs hozzávalói:
- 2dl jázminrizs
- 1ek olaj
- 1ek vaj
- 400g-os kókusztej
- só
- fehérbors
- 4ek kókuszreszelék
Elkészítés:
-
- Melegítsük meg a kókusztejet, közben futassuk át a rizst, a felolvasztott vaj és olaj keverékén. Adjuk hozzá a fűszereket, és a kókuszreszeléket, majd öntsük fel a forró kókusztejjel. Keverjünk egyet rajta, fedjük le és pároljuk a legkisebb lángon, amíg az összes folyadékot magába szívja a rizs.
- A csirkemellet kockázzuk fel, sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg a fokhagymagranulátummal.
- Keverjük össze a mézet, a citromlevet, és a szójaszószt.
- Egy zacskóba vagy dobozba tegyük bele a keményítőt, tegyük rá a csirkemellkockákat, fedjük le és jó alaposan rázzuk össze, így a keményítő egyenletesen bevonja a húst. A keményítőt helyettesítheted liszttel.
- Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben és süssük a csirkét 5-8 percig. A sütés ideje attól is függ, hogy milyen nagyra vágtad a csirkemellet.
- Dobjuk a megsütött csirkére a vajat, az apróra vágott fokhagymát és a gyömbért, majd öntsük nyakon a szójaszószos keverékkel. Egyet rottyantsunk rajta és kész is van.
- Tálaljuk a rizzsel.
Jó étvágyat!