Ragacsos-mézes csirke, kókuszos rizzsel

A gyorsan elkészíthető ételek valódi megmentői lehetnek a zsúfolt hétköznapoknak. Ezzel a finom, csirkés étellel és a körettel alig 20 perc alatt végzel, így aztán marad idő másra is, nem csak a konyhai robotra. Nagyon jól variálható alaprecept, adhatsz hozzá különböző fűszereket, vagy ananászt és ananászlevet, vagy egy kifacsart narancs levét és ketchupot. A köretet is cserélheted párolt zöldségekre, vagy bulgurra, kuszkuszra, így minden esetben új étel kerül az asztalra.
Kezd a főzést a körettel, így mire elkészülsz a csirkével, az is készen lesz.

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemellfilé
  • bors
  • fokhagymagranulátum
  • 2-3ek étkezési keményítő
  • 2ek olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • őrölt gyömbér
  • 3-4ek méz
  • fél citrom leve
  • 4ek vaj
  • 2ek szójaszósz

Kókuszos rizs hozzávalói:

  • 2dl jázminrizs
  • 1ek olaj
  • 1ek vaj
  • 400g-os kókusztej
  • fehérbors
  • 4ek kókuszreszelék

Elkészítés:

    1. Melegítsük meg a kókusztejet, közben futassuk át a rizst, a felolvasztott vaj és olaj keverékén. Adjuk hozzá a fűszereket, és a kókuszreszeléket, majd öntsük fel a forró kókusztejjel. Keverjünk egyet rajta, fedjük le és pároljuk a legkisebb lángon, amíg az összes folyadékot magába szívja a rizs.
    2. A csirkemellet kockázzuk fel, sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg a fokhagymagranulátummal.
    3. Keverjük össze a mézet, a citromlevet, és a szójaszószt.
    4. Egy zacskóba vagy dobozba tegyük bele a keményítőt, tegyük rá a csirkemellkockákat, fedjük le és jó alaposan rázzuk össze, így a keményítő egyenletesen bevonja a húst. A keményítőt helyettesítheted liszttel.
    5. Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben és süssük a csirkét 5-8 percig. A sütés ideje attól is függ, hogy milyen nagyra vágtad a csirkemellet.
    6. Dobjuk a megsütött csirkére a vajat, az apróra vágott fokhagymát és a gyömbért, majd öntsük nyakon a szójaszószos keverékkel. Egyet rottyantsunk rajta és kész is van.
    7. Tálaljuk a rizzsel.

Jó étvágyat!

Akár ez is tetszhet