Kedves barátom egyik kedvenc receptjét szeretném megmutatni nektek, ami azóta már a mi családunk kedvence is. Anikó süteménye finom, édes, diós, másnap is szaftos, ráadásul bögrés. Ha megnézitek az összetevőket ez nem egy alakbarát édesség, cserébe viszont nincs méricskélés, nincs pepecselés, vegyetek elő egy bögrét, kapcsoljátok be a sütőt és kezdhetjük is. A bögre 2,5dl-es.
Hozzávalók
- 2 db nagyobb savanykás alma
- 6 db tojás
- 1 bögre étolaj
- 2 bögre liszt
- 1,5 bögre cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 kk. szódabikarbóna
- 1 ek. fahéj
A tetejére 1 bögre dió
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljük ki egy nagyobb tepsit sütőpapírral.
- A diót vágjuk durvára, az almát hámozzuk meg és vágjuk fel kisebb kockákra, vagy reszeljük le.
- Keverjük össze a folyékony hozzávalókat, vagyis a tojást, az étolajat és az almát.
- Tegyük bele a száraz hozzávalókat, lisztet, cukrot, sütőport, szódabikarbónát és a fahéjat. Keverjük egynemű tésztává és mehet is a kibélelt tepsibe. A tetejét szórjuk meg a durvára vágott dióval.
- Süssük 180 fokon, 20-25 percig, illetve tűpróbáig.
Jó étvágyat!
Nagyon köszönöm a receptet Vassné Horváth Anikónak!