Búbos csirkemell, roppanós kalappal

Gyors és ízletes csirkés receptet hoztam, amiben azért van egy kis csavar. Csirkemell, sajt, gomba, bacon és maradék kenyér… Nem hangzik túl bonyolultan, igaz? Nem is az, és a végeredmény finom, dekoratív étel lesz.  A csavar a roppanós kalapban rejlik, ami fűszeres morzsából készül és mennyei eredményt ígér.

A sóval vigyázni kell, ha a bacon, vagy szalonna sós, amit használunk.

Ha még különlegesebbé szeretnéd tenni ezt az ételt, próbáld meg friss fűszernövényekkel, például rozmaringgal vagy kakukkfűvel ízesíteni, és a fokhagymagranulátum helyett is használhatsz igazi fokhagymát.
Sült édesburgonyát és friss salátát kínáltam mellé, de szinte bármilyen köretet, vagy salátát elbír.
Ez az adag 4 személyre bőséges, laktató főétkezést tesz ki.

A csirkéhez:

  • 2 egész csirkemellfilé
  • 25-30dkg sajt (trappista, cheddar, edami)
  • 8-10db nagyobb csiperkegomba
  • vaj
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 8 szelet bacon, vagy angolszalonna
  • fokhagymagranulátum
  • só, bors

a fűszeres morzsához:

  • 2-3 szelet szikkadt kenyér (kovászos kenyeret használtam, de más is teljesen jó)
  • fokhagymagranulátum
  • reszelt sajt
  • petrezselyemzöld
  • őrölt bors
  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. Szeleteljük fel a gombát, vágjuk fel apróra a petrezselyemzöldet, majd a vajon pirítsuk le addig, amíg minden keletkező nedvesség elpárolog róla. Keverjük hozzá a petrezselyemzöld felét, sózzuk és borsozzuk meg egy kicsit.
  3. A szikkadt kenyeret robotgépben aprítsuk morzsásra, keverjünk bele ízlés szerint fokhagymagranulátumot, a petrezselyemzöld felét és 1-2 maréknyi reszelt sajtot.
  4. A csirkemellfiléket vágjuk 8 szép szeletre, enyhén sózzuk, borsozzuk, és fokhagymagranulátummal is szórjuk meg.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztassuk fel a hússzeleteket, szórjunk rájuk egy réteg reszelt sajtot. Nem kell túl sok, tekintsünk rá ragasztóként.
  6. Osszuk el a pirított gombát a szeleteken, majd megint egy réteg reszelt sajt következik.
  7. Fektessünk mindegyik tetejére egy szelet bacont.
  8. Most jön a csavar: Minden kis kupac tetejére halmozzunk a fűszeres kenyérmorzsából egy jó nagy adagot, nyomjuk kicsit rá. Locsoljuk meg olívaolajjal.
  9. Mehet is a 200 fokra előmelegített sütőbe, 20-25 percre.

Jó étvágyat!

Akár ez is tetszhet