Erdélyben jártak a hetedikesek

A Kunfehértói Általános Iskola hetedik osztályos diákjai június 3. és 7. között egy felejthetetlen kiránduláson vettek részt Erdélyben, a Határtalanul program keretében.

Az utazás a Kisszállási Sallai István Általános Iskola tanulóival közösen valósult meg. A kirándulás során ellátogattak a Királyhágóra, Kolozsvárra, Nagyváradra és Nagyszalontára. Megcsodálták a Pádis-fennsíkot, túráztak a Rozsda-szakadékhoz, valamint megtekintették Bonchidán a Bánffy-kastélyt és Válaszúton a Kallós Múzeum gazdag néprajzi gyűjteményét. A Tordai Sóbánya lenyűgöző látványa és Torockó hangulata is maradandó élményt nyújtott.

Nagyenyeden meglátogatták a Bethlen Gábor által alapított kollégiumot, ahol híres diákjaira emlékeztek. Gyulafehérváron fejet hajtottak történelmi nagyjaink síremléke előtt az érseki székesegyházban, Magyarremetén pedig megcsodálták a frissen felújított árpád-kori templom falfestményeit. Aradon koszorút helyeztek el a vértanúk emlékművénél. Hálásan köszönik mindazoknak, akik munkájukkal lehetővé tették ezt az emlékezetes utazást.

További fotók a Kunfehértói Általános Iskola Facebook oldalán találhatók.

Akár ez is tetszhet