Disznajóval közösen ünnepeltük augusztus 20-át

A kilátónál

Testvértelepülésünkkel immáron 20 éves kapcsolatot ápolunk. Május végén ők látogattak Kunfehértóra, most pedig mi utaztunk el az erdélyi testvértelepülésre, az ottani falunapra.

Mint az elmúlt két évtized során minden alkalommal, most is nagyon szívélyes fogadtatásban volt részünk. A fehértói csoporttal a szombat délelőtt egy részét Irma óvó néni Falumúzeumában töltöttük. Nagyon érdekes történteket mesélt Erdélyről, Disznajóról és megtekinthettük az igen gazdag gyűjteményét is.

A délutáni ünnepség és műsorok előtt Ambrus Zsigmond jóvoltából elmentük egy közeli kilátóhoz, ahonnan olyan látvány tárult elénk, ami nekünk alföldi embereknek egy igazi csoda. Hálásan köszönjük a lehetőséget!

A kilátónál

A délutáni programok az 50 évesek köszöntésével folytatódtak. Ördög Ferenc Marosvécs polgármestere, Vita István Disznajó alpolgármestere és Huszár Zoltán Kunfehértó polgármestere köszöntötte a megjelent vendégeket és az ünnepelteket. Ezután színpadra léptek a helyiek, majd Madácsi Erzsébet vezetésével a Kunfehértói Nyugdíjas Klub tánccsoportja is bemutatta tudását. Huszonegy órától koncert és szabadtéri buli volt.

A Kunfehértói Nyugdíjas Klub tánccsoportja

Vasárnap délelőtt gulyásfőző versennyel indultak a programok, mellette az élőzene tette igazán hangulatossá a csapatok munkáját. A nagy meleg ellenére a szokásos focimeccseket is megrendezték, még Huszár Zoltán polgármester is beszállt, nem is eredménytelenül, hiszen gólt is sikerült szereznie. A csoport egy részével csodálatos kirándulást tettünk a Gyilkos tóhoz és Békás-szoroshoz.

Kicsit fáradtan, de tele élménnyel értünk vissza vacsoraidőre. A polgármesterünk is tevékenyen részt vett a vacsora készítésben, ő sütötte a helyi különlegességet, a miccset.

Este kilenctől operett előadás, majd koncert várta a résztvevőket és ünnepi tűzijáték zárta a napot. Azt hiszem, mindenki nevében mondhatom, hogy nagyon jól éreztük magunkat, felejthetetlen élményekkel tértünk haza. Hálás köszönet a vendéglátóinknak!

Juhászné Szabó Ibolya

Akár ez is tetszhet