Új üzemcsarnokot adtak át a Faddikorr Kft-nél

Folyamatosak a fejlesztések Kunfehértón, a helyi vállalkozók tovább növelik a kapacitásukat. Most a Faddikorr Kft. telephelyén adtak át egy két részre osztott üzemcsarnokot. A fejlesztés támogatásból és saját erőből valósult meg, közel 254 millió forintból.

Az ünnepélyes átadón Bányai Gábor országgyűlési képviselő, a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna kormánybiztosa arról beszélt, hogy Kunfehértó lakosságarányosan Kecskemét gazdasági erejével vetekszik. Komoly árbevétellel rendelkező vállalkozások telepedtek meg a faluban és annak határában, amelyek munkahelyet, megélhetést biztosítanak nem csak a helyiek, de vidékről idejáró dolgozóknak is. Kiemelte, az ilyen munkahelyteremtő vállalkozásnak, mint a Faddikorr Kft. létkérdés, hogy jövője legyen, hiszen egy ilyen jól felépített, kimagasló piaccal rendelkező, innovációkban gazdag cég biztos támasza a településnek. – Mindannyiunk számára fontos, hogy az állami és az uniós támogatások továbbra is utat találjanak ide. 

Faddi János cégtulajdonos elmondta, egy pályázat nyújtott lehetőséget a fejlesztésre. – Mire megkaptuk pozitív elbírálásról szóló tájékoztatást, addigra már meg volt terveztetve az épület. Tavaly tavasszal elkezdtük építeni és szeptemberben már kész is volt, birtokba is vettük és megkezdődött benne a munka.

A régi forgácsoló üzem még a ’60-as, ’70-es években épült, amely már korszerűtlen és zsúfolt volt, öten dolgoztak benne. – Úgy döntöttünk, hogy szükség van egy új csarnokra, ahol kényelmesen elférünk és új gépeket is be tudunk üzemelni, így az új épület egyik felében forgácsoló részleget alakítottunk ki, a másik felében pedig egy táblacsiszoló üzemet hoztunk létre. Mivel probléma volt az elmúlt években, hogy a külföldről vásárolt lemezek felületi érdessége, a csiszolása nem volt jó, ezért abban gondolkodtunk, hogy veszünk egy olyan berendezést, amivel most jelenleg egy két méter széles, kilenc méter hosszú lemezt fel tudunk csiszolni olyan  minőségűre, amire nekünk szükségünk van – beszélt a beruházásról ifj. Faddi János ügyvezető.

Huszár Zoltán polgármester is gratulált a fejlesztéshez, és emlékeztetett, nagyon örül neki, hogy ilyen dinamikusan fejlődő vállalkozások vannak a faluban. – Igyekszünk is mindig nagyon jó kapcsolatot ápolni ezekkel a vállalkozásokkal. Igyekszünk egymástól sokat tanulni, elcsenni egy-két olyan trükköt, amit esetleg a vállalkozás jobban tud csinálni, és az ötletet hasznosítani tudjuk az önkormányzat számára is. Külön öröm számunkra, hogy bármilyen segítség kell az önkormányzatnak, akár egy-egy rendezvény támogatásában, mindig bizalommal fordulhatunk a  vállalkozásaink vezetőihez.

 

Akár ez is tetszhet